راهنمای خرید الکتروموتور سه فاز
نوشته شده توسط : ادمین

اجزای مختلف الکتروموتور سه فاز [مزایا +معایب]

الکتروموتور سه فاز به موتورهای الکتریکی گفته می شود. که برخلاف الکتروموتور تک فاز که تنها از فاز و نول برای کارکرد بهره می گیرد. باید برای ایجاد نیروی مکانیکی به برق سه فاز متصل شود. این نوع الکتروموتور، برای ایجاد نیروی مغناطیسی چرخان مورد نیاز، از اختلاف فاز موجود بین سه فاز تغذیه مجزا کمک می گیرد. الکتروموتور نوعی ماشین است که انرژی الکتریکی را به حرکت مکانیکی تبدیل می کند.

ایده کلی بر این اساس است که وقتی که یک هادی حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد. نیرویی بر روی آن هادی حامل جریان از سوی میدان مغناطیسی اعمال می شود .

اغلب موتورهای الکتریکی دوار هستند. اما موتور خطی هم وجود دارند. هر موتور الکتریکی دوار از دو بخش متحرک و محرک تشکیل شده است .که به بخش متحرک روتور و به بخش ثابت که معمولا درون موتور قرار دارد استاتور یا ایستانه نیز می گویند.

در یک الکتروموتور، روتور به علت گشتاوری که ناشی از نیروی است. که توسط میدان مغناطیسی ایجاد ایجاد شده در استاتور است به حول محور خود می چرخد هر الکتروموتور براساس ساختارش توسط برق جریان مستقیم DC و یا جریان متناوب AC تغذیه می گردد.

 برای دیدن مطالب بیشتر از مجله آرمانا دیدن نمایید.

سه فاز بودن به چه معناست؟

برای درک موتور الکتریکی سه فاز، ابتدا درک کارکرد سه فاز لازم است. در تولید برق، جریان متناوب (AC) که توسط یک ژنراتور ایجاد می شود دارای ویژگی سه فاز است که دامنه و جهت آن باگذشت زمان تغییر می کند.

اکثراً توان الکتریکی منتقل شده به خانه های مسکونی، تک فاز است که به این معنی که یک هادی حامل جریان به علاوه یک اتصال خنثی و یک سیم اتصال زمین وجود دارد. در برق سه فاز، که در تنظیمات صنعتی و تجاری برای راه اندازی ماشین آلات بزرگ تر که نیاز به انرژی بیشتری دارند، استفاده می شود، سه هادی جریان الکتریکی وجود دارد که هر کدام با اختلاف فاز 120o از 2π / 3 رادیان از هم جدا کار می کنند.

انواع الکتروموتور سه فاز از ولتاژ و جریان الکتریکی تغذیه می شوند. که در توان ورودی سه فاز تولید می کند و سپس برای تولید انرژی مکانیکی، موتور چرخان (rotator) مورد استفاده قرار می گیرد.

الکتروموتور سه فاز چیست؟ الکتروموتور سه فاز نوع دیگری از انواع موتورهای الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل کرده و قدرت بیشتری در مقایسه با موتورهای الکتریکی تک فاز دارند. در این مطلب ما در مورد الکتروموتور سه فاز توضیحات کاملی ارائه خواهیم داد و ویژگی ها، مزایا و معایب این موتورها را بررسی خواهیم کرد.

الکتروموتور سه فاز چیست؟

الکتروموتور های سه فاز همان گونه که از نام آن ها پیدا است با برق سه فاز کار می کنند. دقیقاً بر عکس الکتروموتور تک فاز که برای راه اندازی نیاز به برق تک فاز (فاز و نول) دارند. این الکتروموتورها برای ایجاد میدان مغناطیسی از اختلاف فاز بین سه فاز تغذیه می کنند.
شاید شما هم بسیاری از الکتروموتور های سه فاز را دیده باشید. که از قسمت های مختلفی مثل روتور و استاتور تشکیل شده است. در واقع استاتور همان قسمتی است که ثابت است و حرکتی ندارد ولی وظیفه تولید میدان مغناطیسی را بر عهده دارد. و روتور قسمتی است که داخل استاتور قرار می گیرد و قسمت متحرک است. قسمتی که از کلاف های مسی درست شده و در میدان مغناطیسی استاتور شروع به حرکت می کند.

الکتروموتورهای سه فاز معمولاً به صورت تولید می شوند:

الکتروموتور سه فاز دورانی یا دوار
الکتروموتور سه فاز خطی

هر چند بیشتر دستگاه های تولیدی دورانی است اما برای برخی مصارف از مدل های خطی نیست استفاده می شود. همان گونه که اشاره کردیم از الکتروموتور های سه فاز برای کاربرد های صنعتی یا کارهایی که نیاز به قدرت بیشتری دارند استفاده می کنند. به عنوان مثال اکثر موتورهای بالابرهای ساختمانی از نوع سه فاز هستند.برای اطلاع از قیمت الکتروموتور سه فاز با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اجزای مختلف الکتروموتورهای سه فاز چیست؟

یک الکتروموتور سه فاز از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

 - آرمیچر
 - منبع برق DC
 - آهنربا
 - محور
 - سوئیچ تغییر جهت برق
  -زغال هادی

بررسی ویژگی ها انواع الکتروموتورهای سه فاز

فرایند کاری الکتروموتور سه فاز به این صورت است. که با ایجاد میدان مغناطیسی توسط استاتور، روتور به گردش در می آید. برای این کار، از سیم پیچی های مسی استفاده می شود. در پی وارد شدن جریان الکتریکی، روتور در جهت میدان مغناطیسی می چرخد. و موتور به حرکت در می آید.
موتورهای الکتریکی سه فاز از سه منبع فاز استفاده می کنند که عبارت اند از:

- فاز نوع R
- فاز نوع S
- فاز نوع T

به همین دلیل این موتور ها قدرت بیشتری در مقایسه با موتور هایی که از تنها از یک فاز استفاده می کنند. تولید کرده و برای کارهای سنگین تر مناسب تر است. الکتروموتور سه فاز که با نام دینام سه فاز هم شناخته می شوند. قدرت هایی بالای 1.5 اسب تا حتی 100 اسب بخار تولید می کنند و اکثر آن ها از نوع قفس سنجابی هستند.

بررسی مزایا و معایب انواع الکتروموتور سه فاز

هر دستگاهی می تواند مزایا و معایبی داشته باشد که موتورهای الکتریکی سه فاز نیز از این قاعده مستثنی نیستند، برای مشاهده معایب و مزایای این
ردیف          مزایا                               معایب
1               قدرت بسیار بالا                  افت گشتاور در سرعت پایین نامی
2               کاربری راحت                      گشتاور پایین در هنگام راه اندازی
3               قیمت مناسب                    صدای بیشتر


از الکتروموتور سه فاز در کجا استفاده می شود؟

برای راه اندازی الکتروموتور سه فاز حتماً نیاز به برق سه فاز وجود دارد، بنابراین اولین پیش نیاز وجود جریان الکتریکی سه فاز است. علاوه بر این برای کارهایی که نیاز به نیرو و قدرت بیشتری است باید از الکتروموتور سه فاز بهره برد. از جمله کارهایی که نیاز به این نوع الکتروموتورها دارند عبارت اند از:

- استفاده برای انواع بالابر های ساختمانی
- استفاده برای انواع کاتر های آسفالت بر
- استفاده برای انواع بتونیر
- استفاده برای پمپ آب های خانگی و صنعتی

چه عواملی بر سرعت الکتروموتور سه فاز تاثیرگذار است؟

فرکانس تغذیه اصلی تری عامل بر سرعت موتور سه فاز است. با تغییر فرکانس منبع تغذیه می توان سرعت این موتورها را افزایش یا کاهش داد.برای خرید الکتروموتور سه فاز حتما از سایت ما دیدن کنید.

رسانه ما 





:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 آذر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: